POPRAVNI IZPITI

V skladu s 70. členom Zakona o osnovni šoli ter 30. členom Pravilnika o preverjanju in ocenjevanju znanja ter napredovanju učencev so popravni izpiti učencev po naslednjem razporedu:

IZPITNI ROKI ZA PREDMETNE IN POPRAVNE IZPITE
16. junij – 29. junij 2020 1. rok učenci 9. razreda
26. junij – 9. julij 2020 1. rok učenci 1. – 8. razreda
18. – 31. avgust 2020 2. rok učenci 1. do 9. razreda

 
Učenec, ki je v 7. oz. v 8. razredu ob koncu pouka v šolskem letu negativno ocenjen iz največ dveh predmetov, do konca šolskega leta opravlja popravni izpit. Če učenec popravnih izpitov ne opravi uspešno, ponavlja razred. Učenec v 7. oz. v 8. razredu lahko opravlja popravni izpit največ dvakrat v šolskem letu.

Učenec lahko opravlja predmetni izpit iz posameznega predmeta enkrat v šolskem letu.

Učenec 9. razreda lahko opravlja popravni izpit iz več predmetov, iz katerih je ob koncu pouka v šolskem letu negativno ocenjen. Učenec v 9. razredu lahko opravlja popravni izpit dvakrat v istem šolskem letu. Če popravnih izpitov ne opravi uspešno, jih lahko opravlja še najmanj štirikrat v naslednjem šolskem letu.

Na isti dan lahko učenec opravlja izpite iz največ dveh predmetov oziroma iz enega, če ima pisni in ustni del. Učenec se za opravljanje izpita prijavi pisno s prijavnico, ki jo dobi pri razredniku. Učenec prijavnico do določenega datuma obvezno odda v tajništvo.

Šola učenca o datumu in načinu opravljanja izpita obvesti najmanj tri dni pred izpitnim rokom. Učenec se o pripravi na popravni izpit dogovori s predmetnim učiteljem.

Osnovna šola podrobneje uredi način prijave, časovno razporeditev dela izpitnih komisij in potek izpitov.

 

 

(Skupno 66 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost