TEHNIŠKI DAN IN PRAZNIČNO DARILNI BAZAR

V četrtek, 28.11. smo učenci in učitelji OŠ Šalek, priredili novoletni, dobrodelni bazar.

Vsi razredi smo se na ta dogodek dobro pripravili, nekateri smo začeli izdelovati že mesec pred bazarjem. Kljub temu, nam je dan pred dogodkom ostalo še veliko dela. Na srečo smo imeli ravno takrat tehniški dan in smo lahko v miru dokončali svoje izdelke.

Na tehniškem dnevu smo vsi učenci trdo delali in se vsak po svoje trudili, da bi se naši izdelki dobro prodajali. Poleg le teh, smo učenci spekli tudi obilo slastnih dobrot, ki so se kar topile v ustih.

Naše kreativne ideje smo pretvarjali v izdelke in proti koncu tehniškega dneva, smo končno imeli vse, kar smo želeli izdelati.

Končno je napočil dan na katerega smo vsi čakali. Pol ure pred začetkom dogodka smo razredi znosili izdelke na stojnice, in se pripravili na prodajo. Na bazar je prišlo zelo veliko ljudi, ki so se sprehajali med stojnicami in kupovali naše izvirne izdelke in sladke poslastice. Ozračje je prekipevalo od prazničnega vzdušja in veselja. Kljub mrazu so se vsi zabavali. Za razvedrilo so poskrbeli učenci, ki so nastopili na odru. Nekateri so peli drugi so plesali, a so nas vsak po svoje zabavali.

Bazar se je odlično iztekel in prepričana sem da nam bo vsem ostal v lepem spominu.

Brina Sinur, 7.a

 

V sredo, 27.11.2019, smo učenci osnovne šole Šalek imeli tehniški dan, na katerem smo ustvarjali in pripravljali izdelke za bazar. Devetošolci smo pripravljali izdelke in srečke za srečelov, poleg tega pa smo imeli tudi dve krajši predavanji o poklicih. Obiskali so nas iz Srednje zdravstvene šole Slovenj Gradec in iz Gimnazije Ravne na Koroškem, smer farmacevtski tehnik. Obiskalo nas je nekaj naših bivših učencev.

Nato pa smo naslednji dan imeli darilni bazar. Odvijal se je na tržnici v Šaleku pred trgovinico Mercator. Vzdušje je bilo praznično, čeprav je bilo mrzlo. Ampak na našo srečo imamo odlične kuharje ki so nam pripravili topel čaj in ”šmorn”. Na srečelovu so bili posebni dobitniki, ki so jih pripravljali in izdajali naši devetošolci. Vse je bilo dobro organizirano, tudi nastopajoči so se odlično pripravili. Bilo je super.

Nika Novosad, 9.a in Neja Popržen, 9.b

 

V sredo, 27. novembra smo učenci OŠ Šalek ob božični idili ročno izdelali kreativne izdelke, ki smo si jih zamislili ob pomoči spleta in skupnega tuhtanja. Med izdelovanjem smo učenci, ki se udeležujemo novinarskega krožka, hodili po razredih in fotografirali učence različnih stopenj, ki so kot mravlje pridni izdelovali božično – novoletne izdelke. Ta sreda nam je kot strela z jasnega hitro minila, saj smo se zabavali in, kar je najbolj pomembno, ni bilo pouka!

V četrtek, 28. novembra smo vse izdelke, ki smo jih dan prej izdelali, odnesli na naše prodajne stojnice, ki so bile postavljene na promenadi v Šaleku. Veliko prebivalcev iz bližnjih blokov je lahko poizkusilo veliko domačih dobrot, kupilo kopico lastnoročnih izdelkov, si pridobili srečke in si ogledali raznolike nastope učencev. Kakorkoli, bilo je veliko dogajanja.

Anja Hriberšek, Neža Avberšek, 7.a

 

V sredo, 27.11.2019 smo imeli na naši šoli tehniški dan. Vsi otroci smo se zelo trudili, da bi naredili čim lepše izdelke za bazar. Učenci novinarskega krožka smo 2., 3. in 4. uro odšli do vseh razredov in jih slikali med njihovim zagretim delom.

V četrtek 28.11.2019 smo imeli bazar. Vsi učenci so svoje prelepe izdelke zložili na svoje stojnice in bazar se je lahko pričel. 7.a je prodajal okusne krofe iz Pekarne Vodončnik, na ostalih stojnicah ste pa lahko videli različne domače dobrote, doma narejene okraske, venčke ter mnogo drugega. Imeli smo tudi veliko prečudovitih nastopov otrok z mnogo talenti. Bilo je zelo lepo!

Katja Mitič in Zala Koren 7.a

 

 

V sredo 27.11.2019 smo se udeležili tehniškega dne. Izdelovali smo različne izdelke za bazar in se ob tem zelo zabavali. Ko smo z izdelki, končali smo jih spravili, da se ne uničijo. Med tem smo drugo in tretjo uro učenci iz novinarskega krožka slikali otroke med delom in izdelke.

V četrtek 28.11.2019 pa smo izdelke zložili na stojnice, ki so bile postavljene na promenadi v Šaleku. Svoje prečudovite izdelke smo prodajali od štirih do šestih. Na stojnicah smo lahko videli domače piškote, okraske, srečelov in različne dobrote. Ob udeležitvi smo videli različne nastope. Vsi smo se zelo zabavali in sladkali.

Eva Vodončnik, 7.a

 

 

 

 

(Skupno 179 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost