SMUČARSKI TEČAJ NA GOLTEH »NAUČIMO SE SMUČATI«

DSC_0170Že tretje leto zapored so se petošolci OŠ Šalek, v času od 25. do 29. januarja, udeležili projekta Naučimo se smučati, ki je potekal na Golteh. Za 34 učencev sta skrbeli razredničarki in učitelji smučanja, ki so učence učili smučarskih veščin na belih strminah. O varnosti na smučišču in pravilni uporabi smučarske opreme je učence že predhodno seznanil gospod Vegan. Vsak dan so se z avtobusom odpeljali do Žekovca, nato pa se z gondolo povzpeli do hotela na Golteh. Tam so jih po skupinah prevzeli učitelji smučanja. Po kratkem ogrevanju so se spustili po strmini. Glede na znanje so smučali na različnih progah. V petih dneh so se naučili smučati ali pa svoje znanje smučanja izpopolnili. Po začetnih nerodnostih smučarjev začetnikov je bilo znanje smučarskih zavojev vsak dan boljše. Kar zavidali so spretnim smučarjem, ki so tako lahkotno drseli po beli strmini. Topli in s soncem obsijani dnevi polni druženja s sošolci so hitro minili. Petdnevno smučanje so zaključili s tekmo. Seveda so bili vsi zmagovalci, saj so uspešno prevozili veleslalomsko progo. Zahvalili bi se radi Smučarskemu klubu Velenje za njihovo strokovnost, dobro voljo in potrpežljivost, saj jih je veliko prvič stalo na smučeh in vsi so se naučili smučati. Hvala tudi Mestni občini Velenje za vso pomoč pri izvedbi tega projekta.

Razredničarki Marjana BRAČIČ in Martina KOTNIK

 

VTISI IN OBČUTJA UČENCEV OB KONCU SMUČARSKEGA TEČAJA….

Bilo je zabavno in zanimivo. Doživetje se je bilo peljati z gondolo in sidrom. V petek smo imeli tekmovanje, na katerem sem se dobro odrezala. To je bilo najboljše smučanje na Golteh.

Aldijana

V šoli smučanja na Golteh je bilo veliko prijaznih učiteljev, ki so nas dobro naučili smučati. V petek mi je bilo kar malo žal, da je že konec.

Lara

S šolo smo preživeli čudovit teden na Golteh. Ko smo se vsi naučili smučat, smo se vozili po različnih progah. V petek smo končno dočakali tekmo, sedaj pa nestrpno čakamo na rezultate.

Carlo

Ko sem prišel na Golte, se še nisem znal smučati. Učiteljici Tamara in Ana sta nam pomagali. Nisem si mislil, da se lahko v enem tednu toliko naučim.

Tadej

Bilo je super. Zaradi toplih dni je bil sneg južen, zato smo se vozili v kači. Pogosto sem padel, pa nič za to.

Alen

Na smučanju nam je bilo zelo lepo, na zabaven način smo se naučili smučati. Pohvaliti moram učitelje, ki so bili zelo prijazni. Vsi smo se naučili smučati.

Adrijan

Na smučanju je bilo zelo lepo. Od daleč sem opazovala Kamniško Savinjske Alpe.

Erna

Na Golte smo se vsak dan peljali z avtobusom. Ko smo se pripeljali z gondolo do hotela, smo se oblekli v smučarsko opremo in odšli na smučišče. Vsaka skupina je imela svojega učitelja ali učiteljico, ki so nas učili glede na predznanje. Bilo je super.

Zarja

 

 

 

 

(Skupno 31 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost