VARNO V NARAVO

V okviru šole v naravi smo učenci 7. razredov izvedli tudi tehniški dan Varno v naravo. Odšli smo na pohod po Kranjski Gori, kjer je 7.a razredu učitelj Miro povedal nekaj stvari o varnosti v naravi.

Ko smo v zunanjem okolju se moramo obnašati primerno (ne onesnažujemo, skrbimo, da ohranimo rastline žive, …). V naravi smo tudi primerno oblečeni in obuti (pohodna obutev, majica, dodatna jakna, hlače,…). Kadar smo na višjih točkah oz. v hribih ali gorah moramo s seboj imeti tudi čelado, rokavice, klin , pohodne čevlje, pohodne palice in topla oblačila.

Obiskali smo tudi jezero Jasna, kjer je zelo lepo, saj je jezero modro-turkizne barve. Ko smo prišli nazaj v dom, smo imeli tudi predavanje o naravnih nesrečah. Učili smo se, kaj naredimo v primeru, če se znajdemo v bližini ognja in podobno. Imeli smo se zelo lepo.

Eva Vodončnik , Zala Koren 7.a

 

7.b razred je Varno v naravo preživel z učiteljico Klavdijo, ki nas je vodila po gozdni poti vse do sotočja reke Pišnice. Po poti nam je razlagala pravila, kako se varno obnašati v naravi, na kaj biti pozoren, kaj imeti s sabo in kako se primerno obleči. Ko smo prišli do Pišnice, smo najprej pojedli malico in se igrali v reki. Veliko nas je bilo mokrih, vendar je bil topel dan in to sploh ni bilo moteče. Tam smo tudi poskusili s kresilnim kamnom zanetiti ogenj, pri čemer smo ugotovili, da to sploh ni lahko.

Ko smo se vrnili v dom, smo se najprej preoblekli in preobuli, nato šli na kosilo in domov. Bil je lep dan.

7.b

(Skupno 22 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost