RAZISKOVANJE VODNIH IN OBVODNIH ŽIVALI

Od 25. do 27. septembra smo imeli učenci 7. razreda šolo v naravi. Med drugimi aktivnostmi smo v okviru naravoslovnih dni raziskovali vodne in obvodne živali. Najprej nam je učiteljica Maja predavala o zelo zanimivih dejstvih dvoživk, obvodnih ptic in drugih.

Po koncu predavanja nas je učiteljica popeljala na sprehod do reke Pišnice. Tam je dobila vsaka skupina svojo banico, lupo, plastično žličko in manjšo plastično posodo. Učiteljica nam je povedala, kako zbrati vodne živali.  Z banico smo zajeli vodo. Nato smo iz reke vzeli večje kamne, ki so bili približno do polovice v vodi. Kamne smo podrgnili ob dno banice, da so živali popadale z kamna v vodo. Ko smo nabrali že nekaj živalic, smo v manjšo plastično posodo nalili vodo. S plastičnimi žličkami smo živalce prestavili iz banice v plastično posodo, kjer smo jih opazovali pod lupo. Zbrali smo nekaj ličink muhe enodnevnice in vrbnice, vsem pa se je gotovo zdela najbolj zanimiva ličinka vodnega hrošča.

Po končanem raziskovanju smo živali vrnili nazaj v vodo. Na koncu smo se odpravili še na kratek sprehod okoli jezera Jasna. Učiteljica Maja nam je med tem povedala nekaj zgodbic o Kranjski Gori in njeni okolici. V dom smo se vrnili po gozdni potki, ki je ves čas vodila ob reki Pišnici. Ko smo prispeli, smo bili vsi lačni in smo se takoj odpravili na kosilo.

Katja Mitić in Brina Sinur 7.a

(Skupno 14 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost