7. RAZRED POD PECO

Komaj smo prestopili prag šole v novem šolskem letu, pa smo se že podali na prvo pustolovščino, v šolo v naravi. Tri dni smo preživeli v čudovitem okolju doma šolskih in obšolskih dejavnosti Peca pri Mežici.

Kar nekaj dni prej smo že nervozno pogledovali v nebo in spremljali vremenske napovedi, vendar se je na koncu napovedan deževni teden spremenil v sončno – oblačnega. Tako smo lahko brez težav izpeljali vse aktivnosti na prostem.

Začelo se je že v sredo dopoldan, ko smo si ogledali rudnik Mežica. Vedeli smo, da se bomo v rudnik odpeljali z vlakcem, vendar si nismo mislili, da bodo tako majhni vagoni, in kako hiter ter glasen bo. Še dobro, da so nas opremili s svetilkami.

Po kosilu v domu pa se je začelo zares oziroma za zabavo. Preživljanje časa s sošolci na prostem, brez domačih nalog, res ni tako resno. Učenci 7.a in 7.b smo se izmenjavali pri aktivnostih in se v teh treh dneh naučili kako čisto po pravilih zakuriti ogenj ter spoznali raznolikost gozdne druščine. A ste vedeli, da v gozdu najdemo tudi roza in modro barvo?

Najbolj zabavna dela pa sta vsekakor bila pustolovski park in spoznavanje čisto novega športa, disk golfa. Pustolovski park ni bil za rahle živce ali tiste z višinsko boleznijo. Na kar trinajstih postajah smo premagovali razne naloge in to na višini do sedem metrov. Disk golf pa je metanje diska v koš. Čim manjkrat vržeš disk, preden zadeneš koš, tem boljše točke imaš.

Tudi ob večerih nam ni bilo dolgčas, saj smo prvi večer odšli na nočni pohod, drugi večer pa zaplesali s pomočjo DJ Petra, oziroma našega športnega učitelja. Po plesu pa smo tako glasno navijali za naše košarkarje, da smo skoraj porušili dom.

Vmes so za nas skrbeli odlični kuharji in kuharice doma, ki so vedno dodobra napolnili naše želodčke. Hrana je bila odlična.

Sedaj pa smo polni energije resnično pripravljeni na to šolsko leto.

Učenci 7.a in 7.b razreda

Izbor slik: Rok Kastelec 7.b

(Skupno 9 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost