ŠOLA V NARAVI V CŠOD PECA

IMG_049216. 3. 2016 smo se učenci 7. razreda OŠ Šalek odpravili v CŠOD Mežica v tridnevno šolo v naravi. Spotoma smo si ogledali rudnik cinka in svinca v Mežici. Z vlakom smo se odpeljali v rudnik, kjer smo slišali Berkmandelca, bili priča eksploziji in se naučili veliko novega.
V CŠOD je bilo zabavno. Učili smo se igrati disk golf, odigrali smo znane koroške pripovedke, v gozdu smo iskali lišaje, spoznali smo nordijsko hojo, streljali z lokom, šli na nočni pohod in pripravili šov talentov.
Moja najljubša aktivnost je bila Pecakečing, kjer smo se razdelili v skupine in s pomočjo GPS naprave in satelitov iskali razne točke: rudniške rove, bivake, stebre za elektriko in še kaj.
Vsak dan smo imeli na voljo 5 obrokov. Hrana je bila zelo okusna, zato smo učenci vedno vse pojedli. V domu smo se tudi naučili reda. Mizo je moral pripraviti reditelj in sobe smo morali imeti pospravljene, saj so jo vsak dan tudi ocenili.
Vsi smo se imeli lepo in smo prepričani, da se bodo učenci, ki bodo tam preživeli šolo v naravi, zelo zabavali.
Pia Čretnik, 7. B
Vtisi iz rudnika
Ko smo prispeli do rudnika, smo pomalicali in si ogledali muzej rudnika Mežica. V muzeju smo si ogledali kamnine, ki se nahajajo v rudniku. Tam je bil relief, kjer smo videli, kje potekajo rovi in koliko jih je.
Nato smo si oblekli rudarsko opremo in si okoli pasu pripeli lampe. Posedli smo se v rudarske vagone in se odpravili v rudnik. Vozili smo se v čisti temi približno 15 minut. V rudniku smo se razdelili v 2 skupini. Vsaka skupina je dobila svojega vodiča. V rudniku smi si ogledali delovne stroje in kakšno je bilo delo nekoč. Prisluhnili smo eksploziji ter škratu Berkmandelcu.
Po ogledu smo se z vlakom odpravili nazaj na površje, si sneli rudarsko opremo ter se z avtobusom odpeljali do doma CŠOD Peca.
Urban Klinc, Tamara Gicić, Žan Verboten, 7. A
Igra Disc Golf
V četrtek 17. 3. 2016 so nam v domu Peca učitelji pripravili igro Disc Golf. To je igra z diski. Igra poteka tako, da moraš z najmanjšim številom metov zadeti koš na različne razdalje in preko različnih ovir.
V domu smo si najprej pogledali film, nato pa šli na teren metat diske. Učitelj nas je naučil prijeme in vrste metov. Nato smo metali diske v koš iz majše razdalje, nato iz večje. Nekaterim je šlo malo slabše, drugim malo boljše.
Po končani igri smo obrisali diske, saj so bili blatni. V igri smo zelo uživali.
Tim Petrovič ,7. A

(Skupno 33 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost