GINGERBREAD MAN

20160114_113950Spočiti, veseli in pripravljeni na akcijo smo se z nadebudnimi učenci angleščine prvega razreda podali na raziskovanje z Gingerbread man. Nagajivi medenjaček jo je zagodel tudi nam, a o tem kasneje.
Gingerbread man je znana angleška zgodbica, kjer piškotek oživi in v strahu, da bi ga pojedli, tudi zbeži, vendar usoda je hotela, da ga je zvita lisica na koncu tudi snedla. V dveh tednih smo tako poslušali zgodbico, si ogledali knjigo, se naučili besedišča vezanega na zgodbo, igrali razne igre, se naučili dele telesa in pesem.
To so malenkosti v primerjavi z vso zabavo. Zmagovati in tekmovati je dobro, še boljše pa je bilo ustvarjati papirnate medenjačke in obiskati petošolce, ki so nam zgodbo še zaigrali. Brez težav smo igro spremljali, razumeli, malo pomagali z besedilom in zraven tudi prepevali.
V zaključku pa smo medene možičke še spekli, saj vendar ne gre, da bi se učili o čem tako slastnem in tega ne bi sami preizkusili. Naredili smo testo, ga razvaljali, z modelčki oblikovali, z rozinami okrasili, sline so se nam cedile in komaj smo čakali, da se tudi spečejo. Vendar pa pravi medenjaki tudi oživijo, to smo vendar videli v pravljici. Tako so tudi naši pobegnili. Tistih nekaj, ki jim ni uspelo zbežati, je končalo v naših trebuščkih. Bili so odlični!

 

(Skupno 2 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost