GRAZ

bbV soboto. 3. 12. 2016, so se devetošolci, ki obiskujejo izbirni predmet nemščina, odpravil na ekskurzijo v Graz.

Sprehodili smo se do vseh bolj ali manj obiskanih in znanih točk tega mesta, ki mu predpraznično vzdušje v tem decembrskem času daje še poseben utrip. Skoraj na vsakem koraku nas je spremljal vonj cimeta, pečenega kostanja in drugih dobrot.

Pot nas je po bolj ali manj ozkih in okrašenih ulicah vodila mimo stojnic ter mestnih trgov do vznožja grajskega griča, od koder smo se  z vzpenjačo peljali do velikega stolpa z uro, kasneje pa smo se po strmih stopnicah odpravili peš v dolino.

Sledil je čas za kosilo v precej zanimivi in posebni restavraciji, kjer so učenci najprej sami naročili pijačo, nato pa sestavili svoj obrok, pri čemer so na ponujenih različno obarvanih lističih označili vse dodatke in sestavine ter svoje menije tudi poimenovali. ˝Schinken˝ ali ˝Schnecken˝ zveni precej podobno, kajne? Če nisi ravno ljubitelj polžev, želiš pa šunko, zna biti to kar zabavno.

Po okrepčilu smo se skozi mesto popeljali s tramvajem do mestnega parka, kjer nas je že čakal naš avtobus. Polni vtisov in novih doživetij smo se v poznih popoldanskih urah vrnili proti domu.

 

Matej Krajnc, prof.

f     h

j

 

 

 

 

(Skupno 8 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost