POMEMBNE INFORMACIJE O ŠOLSKI PREHRANI, ŠOLSKO LETO 2016/17
- Za malico in kosilo občasno vključimo sokove, ki jih razredčimo v razmerju 1 del soka in 1,3 dele vode.
- Pudingi so sveže narejeni v šolski kuhinji.
- Čaj manj sladkamo.
- Uporabljamo klobase z vidno strukturo in z malo maščobe.
- V namazih kot je mesno zelenjavni in ribji uporabljamo maslo in ne margarine.
- V mesno zelenjavnem namazu uporabljamo piščančja prsa in ne posebne klobase.
- Vsak dan ponudimo svež kruh in sveže pečeno pekovsko pecivo.
- Učenci imajo preko celega dneva možnost dostopa do pitne vode iz pitnika, ki je v jedilnici.
- Učenci 1. razredu imajo vsak dan poleg napitka za malico, na voljo še čaj.
- Učencem vsak dan pri kosilu ponudimo svežo solato z različno zelenjavo.
- Živila pečemo v konvektomatu. Ne cvremo v globoki maščobi.
- Vse zelenjavne juhe pripravljamo iz sveže ali zamrznjene zelenjave. Instant juh ne uporabljamo.
- Pri pripravi hrane uporabljamo začimbe brez natrijevega glutaminata.
Organizatorka šolske prehrane
(Skupno 1 obiskov, današnjih obiskov 1)