POMEMBNE INFORMACIJE O ŠOLSKI PREHRANI, ŠOLSKO LETO 2016/17

  1. Za malico in kosilo občasno vključimo sokove, ki jih razredčimo v razmerju 1 del soka in 1,3 dele vode.
  2. Pudingi so sveže narejeni v šolski kuhinji.
  3. Čaj manj sladkamo.
  4. Uporabljamo klobase z vidno strukturo in z malo maščobe.
  5. V namazih kot je mesno zelenjavni in ribji uporabljamo maslo in ne margarine.
  6. V mesno zelenjavnem namazu uporabljamo piščančja prsa in ne posebne klobase.
  7. Vsak dan ponudimo svež kruh in sveže pečeno pekovsko pecivo.
  8. Učenci imajo preko celega dneva možnost dostopa do pitne vode iz pitnika, ki je v jedilnici.
  9. Učenci 1. razredu imajo vsak dan poleg napitka za malico, na voljo še čaj.
  10. Učencem vsak dan pri kosilu ponudimo svežo solato z različno zelenjavo.
  11. Živila pečemo v konvektomatu. Ne cvremo v globoki maščobi.
  12. Vse zelenjavne juhe pripravljamo iz sveže ali zamrznjene zelenjave. Instant juh ne uporabljamo.
  13. Pri pripravi hrane uporabljamo začimbe brez natrijevega glutaminata.

 

Organizatorka šolske prehrane

 

 

 

(Skupno 1 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost