Kulturni dan – PODOBE PREŠERNA V NAS

Pripravili: Jana Frangeš in Sanja Jazbinšek Sever

V petek, 4. 2. 2022, pred slovenskim kulturnim praznikom, smo za učence od 6. do 9. razreda OŠ Šalek pripravili kulturni dan z naslovom Podobe Prešerna v nas.

Delo je bilo projektno zastavljeno, nanj smo se pripravljali že v tednu pred tem. Pripravili smo razstavi o Francetu Prešernu pred in v knjižnici ter z likovnimi deli učencev in verzi Prešernovih pesmi popestrili šolske panoje.

Na sam kulturni dan so učenci ustvarjali v različnih delavnicah na temo Franceta Prešerna – njegovega življenja in dela. V literarnih delavnicah, kjer so učenci na podlagi besedil Andreja Rozmana Roze Urška in Toneta Partljiča Škrlatne vile napoved poustvarjali dramska besedila, nato izdelali kartonska gledališča in dramatizacije uprizorili. Ustvarjali so še v likovni in glasbeni delavnici. Njihovi izdelki bodo razstavljeni v avli šole. 

Ob tej priložnosti smo pripravili proslavo, ki je kolaž predprazničnega kulturnega utripa v šolskih klopeh.

Po prikazanem smo enotni, da je kultura ustvarjalnost, plemenitost duha in dobrota srca. Prihaja iz nas in k nam se vrača – tokrat v mnogoterih podobah našega največjega pesnika Franceta Prešerna.  

(Skupno 162 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost