KAMIŠIBAJ NA OBISKU V 1. C

Pripravila: Tatjana Tratnik

Kaj je KAMIŠIBAJ?

Kamišibaj (v japonščini kami pomeni papir, šibaj pa gledališče) je edinstvena oblika pripovedovanja zgodb ob slikah. Slike (ilustracije) so vložene v lesen oder, imenovan butaj. Pripovedovalec (kamišibajkar) ob pripovedovanju menja slike, ki prikazujejo dogajanje v zgodbi.

Nekoč se je kamišibajkar pripeljal s kolesom. Na prtljažniku je imel pritrjen lesen oder, pod katerim so bili predali za sladkarije. Na svoj prihod je  opozoril z udarjanjem dveh paličic drugo ob drugo. Kmalu se je okrog njega zbrala množica otrok in odraslih. Za drobiž so si kupili sladkarijo in ogled predstave. Kamišibajkar je svojo zgodbo premišljeno pripravil v nadaljevanjih. Ko je bilo najbolj napeto, se je poslovil in odpeljal. S tem si je zagotovil publiko ob naslednjem obisku.

V petek smo imeli učenci in učenke 1. C prav poseben obisk. Obiskala sta nas Uroš Kuzman in Janja Stopar, ki sta nam s pomočjo sina Tineta predstavila nekaj kamišibaj zgodb. Vzdušje je bilo kot v pravem gledališču, učenci pa so predstavo ves čas pozorno spremljali. Zraven seveda ni manjkalo petja in smeha.

Nad prikazanim smo bili navdušeni in skupna ugotovitev je bila, da je šolska ura kar prehitro minila.

Ob tej priložnosti se vsem trem kamišibajkarjem še enkrat iskreno zahvaljujemo.

(Skupno 156 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost