VPIS V SREDNJE ŠOLE – OBJAVLJEN RAZPIS

Na spletni strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport je objavljen Razpis za vpis v srednje šole in dijaške domove za šolsko leto 2021/22.

Informativni dnevi so v skladu s šolskim koledarjem predvideni za:

  • petek, 12. februarja 2021, ob 9. in 15. uri, ter
  • soboto, 13. februarja 2021, ob 9. uri.

Glede na epidemiološko situacijo v tem šolskem letu izvedba informativnih dnevov na šolah ne bo mogoča. To velja tudi v primeru, če bi pouk sicer potekal v šolah, saj gre za dogodek visokega tveganja, ob katerem se združuje veliko število učencev iz različnih delov Slovenije, pri čemer pa prihaja tudi do izrazito povečane uporabe sredstev javnega prevoza. Zato bodo šole svoje predstavitve izvedle na virtualni način oziroma s spletno predstavitvijo.

Vsem kandidatom svetujemo, da si podrobno pogledajo spletne strani šol, v katere se želijo vpisati oziroma jih zanimajo. Na spletni strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport na naslovu: https://www.gov.si/teme/vpis-v-srednjo-solo/ bo najkasneje zadnji teden v januarju 2021 objavljen seznam vseh srednjih šol, skupaj s seznamom izobraževalnih programov, ki jih te šole izvajajo, s povezavami do njihovih spletnih strani.

Več informacij o razpisu najdete na https://www.gov.si/teme/vpis-v-srednjo-solo/.

OBRAZCI potrebni za vpis v umetniško gimnazijo – likovno in glasbeno smer in športni oddelek gimnazije:

Obrazci za športni oddelek gimnazije:

Mojca Vedenik, šolska svetovalna delavka

(Skupno 167 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost