Petošolska šola v naravi

V dneh, ko smo primorani ostati doma, se še kako radi spomnijo poletja in del jeseni, ko smo se potepali naokoli. Preberite in poglejte, kako so šolo v naravi v Murski Soboti preživeli petošolci.

Ponedeljek, 28. 9. 2020, je bil velik dan za nas petošolce. Odpravili smo se namreč v težko pričakovano šolo v naravi.

Po eni uri in petinštiridesetih minutah vožnje smo le prispeli v Mursko Soboto. Namestili smo se v dijaškem domu, sobo pa sem si delila s sošolko Ajdo. V tem tednu smo spoznali pokrajino, ki se ji reče Prekmurje. Vsak dan smo doživeli nekaj novega. Naučili smo se tudi nekaj prekmurskih besed, saj imajo Prekmurci svoje narečje. Meni je bil najbolj všeč obisk dvorca Rakičan. Tam se videla svoje najljubše živali, konje.

Vse dobro se hitro konča, tako se je tudi ta teden. Ob vrnitvi sem se najbolj razveselila objema svoje sestrice.

Kiara, 5. b

V ponedeljek, 28. septembra, smo se z razredom odpravili v šolo v naravi v Mursko Soboto.
Najbolj mi je bilo všeč, ko smo zadnji dan odšli v gozd Fazanarija. Tam so nas razdelili v štiri skupine. Vsaka je dobila tablico, na kateri je bila naložena aplikacija CŠOD MISIJA, ki je kazala različne lokacije v tem gozdu. V skupini so poleg mene bili še Neja, Ana-Marija in Leon. Čeprav smo prišli predzadnji na cilj, smo se zelo zabavali med iskanjem lokacij in tudi malo sprli. Na cilju smo se igrali skrivalnice, pojedli malico  in se pogovarjali. Nato smo se v koloni vrnili v dom CŠOD. Pospravili smo svoje sobe in spakirali stvari nazaj v kovčke. Tudi spominke, ki smo jih kupili.  Jaz sem staršem kupila dva modra šala. Po kosilu smo se poslovili od učiteljev, ki so nas spremljali na različnih aktivnostih. Odšli smo na avtobus in se odpeljali nazaj v Velenje. Starši so nas že čakali pred šolo.
Šola v naravi je bila odlična, še posebno pa ta dan.

Mija 5. a

V sredo smo se zbrali v jedilnici. Gospa Irena nam je  po skupinah razdelila sestavine za »PERECE«. Te smo nato zmesli v testo. Dolgo smo ga gnetli. Nato smo ga pokrili in ga pustili vzhajati. Med čakanjem smo pojedli slastno malico. Naraslo testo smo si razdelili in ga oblikovali v kite. Te smo premazali z jajcem. Ko smo končali, smo perece naložili na pekač in jih dali peči.
Spečene smo pojedli pri večerji. Res so bili izvrstni.

učenec 5. a

Bilo je deževno ponedeljkovo jutro. Ura je bila devet zjutraj in mi smo odšli na avtobus za Mursko Soboto. Po slabih dveh urah vožnje nas je v domu sprejel učitelj Peter.

Po sestanku smo odšli v sobe, kjer smo se razpakirali in oblekli postelje. Popoldne smo pekli perece (perece so vrsta pekovskih izdelkov). Od vseh dejavnosti mi je najbolj ostal v spominu kolesarski poligon z ovirami. Zelo smo se zabavali, se imeli lepo in se včasih tudi skregali, ampak je pomembno le to, da smo uživali in se med seboj bolje spoznali.

V petek smo odšli domov. Po mojem mnenju je bila to nepozabna dogodivščina.

Mia Maria, 5. b

V četrtek ob 9.00 uri smo se z avtobusom odpeljali do reke Mure. Vozili smo se približno 10 minut. Ob reki so starejši slikali, mi pa so se z brodom peljali čez Muro.  Potem smo si nadeli reševalne jopiče in se vkrcali na čolna. Odpluli smo po reki in počasi veslali. Med veslanjem so nam povedali, da je bilo na reki 96 mlinov, danes pa sta samo še dva. Šli smo po malih brzicah in pod najdaljšim mostom v Sloveniji. Slišali smo legendo o grofični, ki je bila zaljubljena v mlinarja. Ker je bila njuna ljubezen prepovedana, je mlinar skočil v reko in utonil. Na tem kraju je danes Otok ljubezni.
Med veslanjem smo se vrteli v krogu. Temu rečejo »ringelšpil«. Pristali smo na Otoku ljubezni in tam pomalicali. Pred povratkom na avtobus, smo se še malo igrali na igrišču. Ko smo prišli nazaj v dom, pokosili, nato pa smo imeli prosti čas. Jaz sem igral nogomet.
Šola v naravi mi je bila zelo všeč, najbolj pa si bom zapomnil čolnarjenje po Muri.

Anže, 5.a

Odšli smo v ponedeljek, 28. 9. 2020, ob 9. uri v Mursko Soboto in se vrnili v petek 2. 10. 2020. Odpravili smo se v dom CŠOD Murska Sobota. Vozili smo se slabi dve uri. Ko smo prispeli, smo se razvrstili po sobah in imeli uvodni sestanek.

V domu so nas pričakali učitelji Miha, Karla, Irena in vodja doma Peter. Prvi dan smo pekli perece z Ireno. Najbolj mi je bila všeč CŠOD misija, kjer smo se mogli orientirati v gozdu Fazanarija. Razdelili smo se v tri skupine  in dobili smo tablice. Na tablicah smo reševali naloge in dobivali točke. Imeli smo tudi priprave na kolesarski izpit.

Zadnji dan smo spakirali in odšli domov. Zelo mi je bilo všeč.

Tibor, 5. b

(Skupno 120 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost