29. MEDOBČINSKI OTROŠKI PARLAMENT

V četrtek, 7. 3. 2019, je v sejni dvorani Mestne občine Velenje potekal 29. Medobčinski otroški parlament, na katerem so osnovnošolci Velenja, Šoštanja in Šmartnega ob Paki drugo leto zapored razpravljali o šoli in šolskemu sistemu.

Učenci so v sklopu vodilne teme razmišljali o odnosih v šoli, šoli za življenje, učnih vsebinah ter metodah in načinih poučevanja in učenja. Vseh osem mladih parlamentarcev, ki so zastopali našo šolo in ki so bili izbrani na šolskem parlamentu, ki je potekal v začetku februarja, so odlično zastopali našo šolo. Vsi sodelujoči so izkazali veliko mero kritičnega razmišljanja in argumentiranja. Učenci so poudarili, da si želijo več praktičnega učenja, več povezovanja znanj iz različnih področij, potrebni so predmeti za življenje (prva pomoč, računalništvo in osveščanje o internetnih pasteh, karierna orientacija itd.) več časa za pogovore, na šolah bi moralo biti več spoštovanja do vseh zaposlenih.

Na regijski otroški parlament, ki bo v petek, 15. marca 2019, v Vili Rožle v Velenju, sta se uvrstila devetošolka Iza in devetošolec Miha.

Čestitke vsem sodelujočim.

 

Mentorica otroškega parlamenta

Mojca Vedenik

(Skupno 85 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost