SHEMA ŠOLSKEGA SADJA

Na naši šoli izvajamo  projekt  SHEMA  ŠOLSKEGA SADJA.  Učenci  dobivajo sadje in zelenjavo vzgojeno v Sloveniji. S tem projektom učenci  uživajo razne vitamine in se učijo jesti  bolj zdravo. S  tem preprečujejo razne  bolezni.  Izvaja se vsako sredo po  11. uri. Eden učenec vsakega razreda pride v jedilnico s posodo ali košaro in jo napolni s sadjem, s katerim se z veseljem posladkamo in osvežimo.

Nika Novosad, 7.a

 

Učenci 7.b razreda smo tri razredne ure posvetili projektu Shema šolskega sadja. Najprej smo se učenci razdelili v skupine po dva, nato smo si izbrali eno sadje. Potem smo odšli v računalniško učilnico. Učiteljica je določila šest tujih jezikov, učenci pa smo morali še štiri sami v katerih smo morali zapisati ime našega sadja. Vsi smo morali te jezike s pomočjo spleta prevesti v tuji jezik. Pri naslednji razredni uri smo začeli delati plakate. Na njemu so napisana vsa imena tujih jezikov in prevedena v njih. Nato smo okraševali plakate. Pri zadnji razredni uri smo jih dokončali, če še prej nismo. Bilo je zelo zabavno delati za ta projekt.

Tiana Muratović Počivalnik, 7.b

 

Učenci  7.b razreda smo se projekta Shema šolskega sadja lotili tako, da smo si v parih izbrali en sadež, ga narisali in okoli njega napisali, kako se napiše še v drugih jezikih. Vsak par je imel različen sadež, zato je bil vsak plakat drugačen. Nato smo naše izdelke obesili v šolsko avlo. Plakati so izpadli dobro in vsem je bil všeč končni izdelek.

Tadej Cimperc, 7.b

 

 

 

(Skupno 8 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost