ŠALEŠKA PRAVLJICA ZA MALE IN VELIKE

Na osnovni šoli Šalek deluje v okviru turističnega krožka klub mladih turističnih vodnic. Mentorja kluba sta Marija Brložnik iz Turističnega društva Šalek in Jože Kukovičič, učitelj na naši šoli.

Tudi letos sta Osnovna šola Šalek in  Turistično društvo Šalek pripravila pohod učencev naše šole  do gradu Šalek, ki smo ga poimenovali Šaleška pravljica.  Pohoda so se udeležili predvsem učenci razredne stopnje ter v večini primerov tudi njihovi starši, pohodnike pa so vodile naše mlade turistične vodnice.

Pohod smo izvedli v torek, 18. decembra, s pričetkom ob  petih popoldne. Zbrali smo se  v Čutnem vrtu zraven naše šole, nakar nas je pot vodila skozi trško naselje, nato pa vse do gradu Šalek. Ker je bilo že temno, so nam zelo prav prišle svetilke, ki smo jih prinesli s sabo. Vodnice so nam spotoma predstavile nekatere zanimivosti Šaleka in Velenja, vmes pa vpletle še kaj pravljičnega.

Dogodek smo zaključili s prijetnim druženjem ob toplem čaju na terasi gostilne Verdelj, ki se je v mrzlem decembrskem dnevu prav prijetno prilegel.

J. Kukovičič

(Skupno 6 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost