IZLET NA AVSTRIJSKO KOROŠKO – CELOVEC

V soboto 19.5.2018 smo se učenci novinarskega krožka, pevskega zbora in nemščine odpravili na ekskurzijo v Klagenfurt. Najprej smo šli v Minimundus – svet v malem. Tam smo si ogledali vse najbolj znane stavbe in objekte iz celega sveta v razmerju 1:25. Šli smo tudi v 4-D kino. Tam smo si ogledali kratek film. Vozili smo se čez kitajski zid in premetavalo nas je tako, kot da se bi to res dogajalo. Nato smo šli v Reptilienzoo – terarij. Ogledali smo si vse vrste plazilcev. Potem smo šli še do Vrbskega jezera. Tam smo se malo namakali v vodi. Za tem smo se odpravili v center Celovca, na stari mestni trg. Tam smo se malo sprehajali. Za konec smo se peljali do Vojvodskega prestola na Gosposvetskem polju. Izlet je bil zelo zabaven.

Rok Kastelec 7.b

Dne 19.5.2018 smo učenci mladinskega pevskega zbora, učenci nemščine in člani novinarskega krožka odšli ob 7.00 v smeri Celovca. Do našega prvega cilja – Minimundusa, smo se vozili približno dve uri. Ko smo prispeli smo si pogledali prečudovito razstavo največjih znamenitosti na svetu, vendar v pomanjšani obliki. Tam je bil tudi 4D kino, v katerem smo se popeljali po kitajskem zidu. Naslednja postaja katero smo obiskali je bil ZOO v katerem so bili plazilci in tudi kakšne dvoživke. Po ogledu ZOO-ja smo odšli do Vrbskega jezera, v katerem smo namočili tudi naše noge, saj je bila voda kar topla. Kasneje smo odšli v mesto in se malo sprehodili, šli pa smo tudi v McDonalds.  Dan se je iztekel zelo hitro. Ura je bila nekaj čez 18.00, ko smo že prispeli na našo zadnjo postajo – domov. Zelo smo se zabavali in upam, da bomo takšen izlet ponovili.

Tiana Muratović Počivalnik, 7.b

Bila je sobota 19. maja in ura je bila 6:45 zjutraj, ko smo se učenci začeli zbirati pred šolo. Ob 7.55 je prišel po nas avtobus, saj smo šli v Avstrijo, v Celovec. Ob 7.00 smo se že vozili. Z nami je šla vodička iz turistične agencije Sajko. Vožnja je bila kar dolga, ampak smo si čas krajšali s poslušanjem glasbe. Ko smo prišli, smo dobili karte za vhod v Minimundus, in bil je čas za ogled. Najprej smo bili v notranjih prostorih Minimundusa, kjer smo si ogledali 4D film, lahko smo se usedli tudi v avto in se preizkusili v vožnji. Ko smo vse to preizkusili, smo odšli ven in napočil je čas da gremo v enem dnevu okoli sveta. Videli smo prav vse od New Yorka do Pariza pa tudi Španijo, Indijo, Kitajsko,….

Po koncu ogleda v Minimundusu smo odšli še v Reptilienzoo. Videli smo pajke, kače, kuščarje, želvo z imenom Poldi in kače, dve sta bili dolgi kar 3 metre, res strašljivo! Po končanem ogledu smo odšli še na Vrbsko jezero in nekateri smo v njem namakali noge, bilo je zelo mrzlo. Ob enih smo se odpravili še v mesto Celovec, in videli smo kip škrata Wörtherseemandla, ki prinaša srečo. Naš zadnji ogled pa je bil Knežji kamen na Gosposvetskem polju. Bil je zelo velik in izgledal je kot pravi kamniti stol. Okoli 16.30 smo z ekskurzijo končali in se odpeljali nazaj v Velenje. Meni je bila takšna ekskurzija zelo všeč in upam, da bomo šli še kdaj.

Nika Novosad, 7.A

V soboto 19.5. 2018  smo se učenci novinarskega krožka, nemščine in pevskega zbora skupaj z dvema učiteljicama z avtobusom odpeljali v Avstrijo. Najprej smo se odpravili v Munimundus. Tam smo si ogledali miniaturne znamenitosti različnih držav v merilu 1:25. Tam pa je bil tudi 4D kino. Po ogledu Minimundusa smo odšli v Reptilienzoo. V njem smo si ogledali veliko vrst plazilcev. Odšli smo tudi do Vrbskega jezera. Nato smo odšli v Celovec. Tam smo si ogledali znamenitosti mesta in odšli nekaj pojest. Na koncu pa smo se ustavili še pri vojvodskem prestolu na Gosposvetskem polju. In tako je bilo izleta skoraj konec, a čakala na je še dolga pot domov.

Tadej Cimperc, 7.b

(Skupno 15 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost