TEDEN VSEŽIVLJENJSKEGA UČENJA NA OŠ ŠALEK

11. – 20. maj

Razširjeni termin: 11. maj – 30. junij

Teden vseživljenjskega učenja (TVU) je projekt oz. promocijska kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. Projekt usklajuje Andragoški center Slovenije in poteka v sodelovanju z ustanovami, skupinami in posamezniki po vsej državi in tudi onkraj naših meja. S projektom želimo izpostaviti pomembnost učenja – v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih posameznik v svojem življenju prevzema. Vsi, ki projekt soustvarjamo, bodisi v vlogi izvajalcev prireditev bodisi kot udeleženci, prispevamo k udejanjanju slogana “Slovenija, učeča se dežela”. TVU je tudi eden izmed članov mednarodnega gibanja festivalov učenja.

Tudi v OŠ Šalek smo pristopili k projektu Teden vseživljenjskega učenja. Ob tem bomo izvedli delavnice, prireditve, druženja za učence, starše, učitelje in druge obiskovalce:

  1. Otvoritev tedna vseživljenjskega učenja (14. maj)

Učenci, učitelji in ostali delavci šole se bodo seznanili s pomenom vseživljenjskega učenja, medgeneracijskega sodelovanja in medosebnih odnosov.

  1. Parada učenja – dan učečih se skupnosti (16. maj, Titov trg Velenje)

Dan, ko se v središčnih mestih po Sloveniji predstavljajo različne organizacije, izvajajo delavnice, nastopi, razstave, igre… Učenci OŠ Šalek se bomo na Titovem trgu v Velenju predstavili z dvema plesnima točkama (4. a in 4. b) od 10. do 14. ure.

  1. »Utrinki pomladnega dne« (17. maj, ob 18. uri, avla OŠ Šalek)

Vsako leto pripravimo na OŠ Šalek simboličen skok v pomlad, kulturno prireditev za starše, kjer se predstavimo s pevskimi, plesnimi in recitatorskimi točkami. S tem popestrimo  in preživimo kulturno popoldne s starši, predstavimo ustvarjalnost, kreativnost naših učencev in jih hkrati ozaveščamo, da je kultura pomemben del našega vsakdanjika, da se iz nje lahko veliko naučimo, saj s svojo širino in raznolikostjo bogati vsakega izmed nas.

  1. Noč pod zvezdami v čutnem vrtu
  1. Pisanje za sanje

Ustvarjalna delavnica pisanja za omejeno število učencev.

IN ŠE VABILO IZ STUDIA OŠ ŠALEK

 

Vabljeni k ogledu prireditev!

(Skupno 6 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost