ŠALEŠKA PRAVLJICA

Na osnovni šoli Šalek deluje v okviru turističnega krožka klub mladih turističnih vodnic. Mentorja kluba sta Marija Brložnik iz Turističnega društva Šalek in Jože Kukovičič, učitelj na naši šoli.

Osnovna šola Šalek in  Turistično društvo Šalek sta v torek, 19. decembra 2017 pripravila pohod učencev razredne stopnje do gradu Šalek.  Učence so vodile mlade turistične vodnice: Ena Tabaković, Maida Bašić, Anaja Kukavica, Nika Novosad, Lajla Suljić, Neža Kasesnik in Maruša Martinc Rednjak.

Pohod smo začeli ob štirih popoldne v čutnem vrtu naše šole, ga nadaljevali po nekdanji trasi železnice, nato pa zavili ob Paki proti gradu Šalek. Vmes se je stemnilo, zato so nam zelo prav prišle svetilke, ki smo jih prinesli s sabo. Pod gradom nas je pričakal vilenjak Šalček, se malo pošalil z nami, nato pa nas je odvedel po stopnicah na grad. Pred vhodom v  grad nas je presenetil grajski birič s helebardo. Seveda nas je kmalu spustil skozi vrata. Ko smo prišli do znamenitega stolpa s trikotnim tlorisom, smo prebudili graščaka Valentina in soprogo, ki sta nas zelo prijazno sprejela, pridružila pa se jima je še ena prijetna grajska dama.

Dogodek smo zaključili s prijetnim druženjem ob toplem čaju, ki se je v mrzlem decembrskem dnevu prav zares prilegel.

 

Jože Kukovičič

(Skupno 1 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost