ARBORETUM VOLČJI POTOK

V četrtek, 16. 11. 2017, smo se z učenci 6. razreda odpravili v Arboretum Volčji Potok. Kljub mrzlemu vremenu smo imeli lep dan. Učenci so najprej v učilnici spoznali značilnosti parka, dreves ter razlike med vetrocvetkami in žužkocvetkami, izvedeli pa so tudi, da je Slovenija lesnata dežela, ki ima veliko biološko pestrost rastlin, kjub temu da je po površini manjša od ostalih evropskih držav.

Po malici smo se sprehodili po učni poti in spoznavali prilagoditve rastlin na okolje. Učenci so na terenu razlikovali med oprijemalnimi in srkalnimi koreninami, enokaličnicami in dvokaličnicami, spoznali so pomen dvojnega poimenovanja rastlin ter razlikovali ime rodu in ime vrste. Spoznali so razliko med angleškim in francoskim parkom ter opisali pušpan, atlaško cedro, vrtnice, javorovolistno platano, tiso, bambus, močvirsko cipreso, kaktuse in orhideje.

Kljub mrzlemu vremenu je bil pouk v naravi energičen. Učenci so dobili kvalitetne informacije o rastlinah in prilagoditvah rastlin na okolje. Občudovali so zbirko dreves iz celega sveta in si ogledali še makete kitov.

 

Danijela Ribizel

(Skupno 20 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost