Projekt »Prva zaposlitev na področju vzgoje in izobraževanja«

Na Osnovni šoli Šalek smo bili uspešni na razpisanem projektu Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport preko katerega smo v aprilu 2016 zaposlili učiteljico razrednega pouka Dejo Božič. Operacijo iz Evropskega socialnega sklada delno financira Evropska unija. Cilj projekta je zaposlitev iskalcev prve zaposlitve na področju vzgoje in izobraževanja, v okviru katere se mladi učitelji preko načrtovanega, organiziranega in strokovno vodenega praktičnega usposabljanja uvajajo v vzgojno-izobraževalno delo v šoli. Poudarek je na trajnostnem vključevanju mladih na trg dela.

Projekt je trajal osem mesecev od 1. aprila do 30. novembra 2016. Delo je potekalo načrtovano, v skladu z načrtom usposabljanja. V tem času se je učiteljica vključevala v vse dejavnosti šole. Pouk je izvajala deloma samostojno v 1. in 2. razredu, pod mentorstvom strokovne sodelavke Karmen Vovk. Dodatna učiteljica na šoli je doprinesla tudi več strokovne pomoči učencem z učnimi težavami, sodelovanje pri različnih projektih, podporo sodelavcem, novo interesno dejavnost ter rešitev za nadomeščanje odsotnih sodelavcev.

Z aktivnim udejstvovanjem na vseh področjih dela na šoli, se je učiteljica sočasno seznanila z zakonodajo in predpisi, ki veljajo v vzgoji in izobraževanju in pridobila pomembna znanja za pripravo na strokovni izpit, ki ga je uspešno opravila v decembru 2016. Po uspešno opravljenih obveznostih in pridobljenih kompetencah, smo kandidatki omogočili nadaljnjo zaposlitev na delovnem mestu učiteljice razrednega pouka ter učiteljice zgodnjega učenja angleščine.

Priprava na tekmovanje in udeležba na Otroški olimpiadi v Velenju

Srečanje s starši, 1. razred

Spodbujanje zdrave prehrane, 1. razred

(Skupno 2 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost