OBISK ŽIVALSKEGA VRTA V LJUBLJANI

Sedmošolci so imeli v sredo, 22. marca 2017, naravoslovni dan v živalskem vrtu v Ljubljani.

V prvem delu so bile delavnice rokovanja z grlico, ameriškim gožem in ptičjim pajkom.

Na začetku je vodja skupine spoznal žival s človekom preko voha in vida. Sledilo je  spoznavanje preko dotika in toplote roke. Učenci so žival pobožali, podstavili prst, da je lahko nanj splezala grlica in se ga oprijela s prsti in kremplji. Mnogi učenci so dovolili, da jim je vodja skupine dal na dlani ptičjega pajka, ki je počasi hodil in tipal z nogami po dlaneh in zapestju. Ko je zatipal toploto krvi, se je ustavil. Dotik pajka je izredno nežen in mehak.

Učenci so ponovili snov o plazilcih, členonožcih in pticah. Spoznali so zanimive stvari, kot je valilna golša pri grlici, dlake ptičjega pajka, ki jih lahko nekaj odvrže v obrambi in ugriz nestrupene kače, ki ima preko sto majhnih zob.

V nadaljevanju so primerjali lobanje mesojedcev in rastlinojedcev. Razlikovali so med rogovjem in rogovi. Rogovje odpade vsako leto, so koščeni ter polni in poraščeni z mahom. Rogovi so roževinasti, kot nohti, votli in rastejo ves čas. Opazovali so različne kožuhe in sklepali, od katerih živali so.

Na ogledu po živalskem vrtu so opazovali azijskega slona, opice, mačjo pando, medveda, volkove, geparda, kapibaro in žirafe ter spremljali atraktivno točko hranjenje morskega leva.

Učenci so bili zelo zadovoljni z vsebino in vodenjem.

 Danijela Ribizel

(Skupno 6 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost