OTVORITEV KOLESARNICE

DSC_0016kul-TURA je pri nas doma. To je slogan, s katerim smo v torek, 27. septembra 2016, otvorili novo kolesarnico ob šoli. Prireditev je bila pika na i dogajanju med 16. in 22. septembrom, ko so po Sloveniji in Evropi potekale številne aktivnosti, ki spodbujajo k pametni in trajnostni mobilnosti kot dobri investiciji. Naš prispevek k temu je bil bogat kulturni program ob otvoritvi in kolesarnica, ki se je ta dan spremenila v oder za nastopajoče in galerijo likovnih del.
O prometu in skrbi za varnost v cestnem prometu je spregovoril gospod Drago Seme, predsednik Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu v Mestni občini Velenje. Kako je kolesarnica nastala, je povedal znani velenjski arhitekt Gregor Gojević, ki je na pobudo šolske skupnosti učencev in delavcev šole pripravil načrt zanjo.
Svojemu namenu sta kolesarnico predala Irena Poljanšek Sivka, ravnateljica Osnovne šole Šalek, in Matija Drolc, predsednik šolske skupnosti. Kolesarjem sta zaželela previdno, varno in kul na turah s kolesi. Z vami delimo tudi avtorske pesmi učencev in utrinke z otvoritve kolesarnice.

Pesmi...
(Skupno 10 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost