VESELOŠOLCI, VESELOŠOLKE!

logo

Šolsko tekmovanje v znanju Vesele šole bo 9. marca 2016 ob 13. uri v učilnici 4. a.

Rešitve bodo objavljene na spletu na dan tekmovanja, 9. marca 2016, po 18. uri pod zavihkom Tekmovanje.

Zasnova vprašalnikov

Tekmovalna pola vsebuje 20 nalog. Čas za reševanje nalog je 45 minut. Vprašanja so podobna tistim v preizkusih tiskanih prilog revije Pil ter spletnih učnih poteh. Pišete z nalivnikom oz. podobnim pisalom, svinčnik ni dovoljen.

Šolsko tekmovanje 2016 vključuje naslednje teme (tiskani prilogi revije Pil ter na spletu v obliki lažjih in težjih učnih poti):

(1) Pod drevesnimi krošnjami, (2) Vlaki, letala, podmornice, (3) Matematične kravžljanke, (4) Možgani – krmilo telesa, (5)Varnost na spletu, (6) Gremo v gore.

Na šolskem tekmovanju ne bo vprašanj iz dodatnega gradiva: člankov v reviji Pil. Ti pridejo v poštev za državno tekmovanje 13. aprila 2016, na katerem se bo preverjalo tudi znanje marčne teme (Utrgaj si čokolado!) in označenih člankov v reviji Pil. Seznam člankov si lahko ogledate na veselošolskem spletu pod zavihkom Tekmovanje. Sicer pa bom vsem učencem, ki se boste uvrstili na državno tekmovanje, članke skopirala. Torej dobite jih pri mentorici. Tekmovalne naloge so sestavljene tako, da vsebujejo vprašanje, natančno navodilo za reševanje vprašanja in prostor za odgovor.

Naloge so lahko izbirnega tipa; nekatere naloge imajo več možnih odgovorov, kar je izpostavljeno v navodilih. Vprašalnik vključuje tudi naloge povezovanja in naloge dopolnjevanja stavkov ali besedila. Kadar pravilna rešitev ni napisana, jo mora napisati tekmovalec sam.

Druge naloge so še: logična uganka, naloga iz slovenščine in naloga iz tujega jezika. Naloga iz tujega jezika je na vprašalniku zadnja (20. naloga), vsebuje pa angleško in nemško različico: tekmovalec rešuje nalogo v tistem tujem jeziku, ki se ga uči kot prvi tuji jezik, drugo pa pusti prazno.

Predvsem je potrebno natančno brati navodila.

Mentorica VŠ Marjana Šeško

(Skupno 1 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost