Pravila o šolski prehrani

Vzgojni vidiki šolske prehrane so spoštljiv odnos do hrane in osebja, ki jo pripravlja, pravočasna odjava in prijava šolske prehrane, prevzem vseh ponujenih jedi, spoznavanje in pokušanje novih jedi, spoznavanje zdravega načina prehranjevanja in vzgoja za zdrav življenjski slog.
Čas obroka:
zajtrk ob 7.30
malica (1. r – 5 . r.) od 9.00 do 9.20
malica (6. r – 9. r.) od 9.55 do 10.15
kosilo (1. r.) ob 11. uri, nadaljuje se kosilo za razredno stopnjo in nato za predmetno stopnjo.
Prevzem kosila je do 13.35. Za skupine, ki izvajajo dan dejavnosti je prevzem po predhodnem dogovoru.

Hrano pripravljamo tudi za dva oddelka vrtca Lučka.

OŠ Šalek sodeluje z Evropsko skupnostjo v »sistemu brezplačnega razdeljevanja sadja in zelenjave«.
Potekalo bo predvidoma enkrat tedensko (ob sredah) do porabe razpoložljivih sredstev.

Na šoli obeležujemo dan slovenske hrane kot tradicionalni slovenski zajtrk.
Živila dnevno nabavljamo in pripravljamo vedno sveže jedi. Upoštevamo Smernice zdravega prehranjevanja. V jedilnike vključujemo tudi lokalno pridelano hrano. Ne priporočamo vnašanje hrane od doma, ker se s tem rušijo zdrave prehranjevalne navade, ki jih privzgajamo v šoli. Prednostna naloga šolske prehrane je spoštljiv odnos do hrane in zmanjšanje količine odpadne hrane.

Danijela Ribizel, org. šolske prehrane

(Skupno 432 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost