PISMA ZNANIM NEZNANCEM

 

Če bi nam kdo pred dobrim mesecem rekel, da se bo tako spremenilo življenje, bi verjetno pomislili, da gre za šalo ali pa za scenarij kakšnega novega filma. Kakorkoli, naše življenje se je obrnilo na glavo. Živimo z omejenimi stiki, pogosto z virtualnimi, delamo od doma, pouk poteka na daljavo, pogrešamo svojce, prijatelje, sošolce, sodelavce, želimo si sproščenega brezskrbnega klepeta … V želji pokazati skrb, dobrosrčnost in odgovornost za sočloveka smo se z veseljem odzvali povabilu Festivala Velenje za sodelovanje v projektu Pisma znanim neznancem.

Krasen in prijeten je občutek, ko veš, da si s svojim pismom nekomu polepšal dan. Naši učenci so s toplimi in prijaznimi besedami prelitimi na pisemski papir varovancem domov za odrasle, ki imajo trenutno zelo omejene stike s sorodniki in prijatelji, zagotovo ogreli srce, privabili nasmeh na obraz in jih navdali s pozitivnostjo.

Ob prebiranju teh pisem se zaveš, da se v nas skriva neizmerno sočutje za človeka, četudi ga ne poznaš. Imaš ga rad in zanj ti je mar. Iskrena hvala vsem za vaša pisma, polna dobre volje in optimizma.

Ostanite doma in pazite na svoje zdravje. S skupnimi močmi nam bo zagotovo uspelo.

Sanja Jazbinšek Sever, učiteljica slovenščine

 

(Skupno 60 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost