DECEMBRSKI UTRINKI 2018

V decembru se je  na naši šoli veliko dogajalo. V sliki in besedi so decembrske utrinke zbrali člani novinarskega krožka.

Čarobni december

V soboto 1.12.2018 je na OŠ Šalek potekal dobrodelni bazar. Vsak razred je imel svojo stojnico, na kateri so učenci prodajali razne izdelke, ki so jih naredili sami v šoli ali doma. Svojo srečo ste lahko poskusili tudi v prazničnem srečelovu. Ves denar od prodaje je bil namenjen v šolski sklad. Skozi cel december se je odvijal natečaj za EKO smrečico. Učenci smo morali izdelati smrečico iz najrazličnejših materialov. Zmagal je 6.a razred s svojo smrečico in osvojil vstopnice za kino. V decembru je učenca od 1. do 5. razreda obiskal dedek Mraz. Učenci so ga pozdravili s petjem, plesom in drugimi nastopi. Dedek Mraz jih je na koncu nagradil z nekaj sladkimi bonboni. Zadnji dan pred prazničnimi počitnicami pa je v avli šole potekala proslava ob dnevu samostojnosti in enotnosti. Učenci so nastopali z različnimi točkami in tako zaključili zadnji dan šole v letu 2018.

Tadej Cimperc, 8.b

 

 

 

Praznični december

V decembru so se začeli praznični dogodki in z njimi praznično veselje. Prvo soboto v decembru je bil bazar, ki so se ga že vsi veselili, in nanj pripravljali cel november. Dogodek se je odvijal na tržnici Šalek, kjer smo vzbudil praznično veselje v naših srcih in naši učenci so ga se polepšali. Po bazarju smo se spet lotili dela in že drugo leto naredili eko smrečico. Smrečice so bile zelo kreativne. Bile so iz lesa, kartona in tudi papirja ni manjkalo. Vse so bile kreativne, a zmagali so 6.a in zmago so proslavili s prazničnim krikom. In že je bil med nami Dedek Mraz, ki je polepšal praznike. Učenci so ga pričakali s pesmimi. Na proslavi so učenci peli, plesali, se zabavali in na koncu posladkali. Na zadnji dan šole  smo imeli proslavo ob dnevu samostojnosti in enotnosti. Nastopali so otroški in mladinski pevski zbor, plesalci, gospod Kukovičič in mnogi drugi… December je bil res čaroben, vesel in prazničen. Ob koncu smo pa vsi veseli, z nasmejanimi obrazi zapustili šolo…

Zarja Lana Rakef, 8.A

Dogodki v decembru

V začetku decembra smo delovno soboto namesto pouka pripravili praznični, dobrodelni darilni bazar. Učenci in učitelji šole so pripravili razne dobrote za prodajo na bazarju. Bazar se je odvijal na tržnici v Šaleku, kjer je prav lepo zadišalo po praznikih. Na šoli se je že drugo leto zapored odvijal natečaj za najbolj kreativno narejeno eko smrečico. Učenci so skupaj s svojimi razredniki skoraj cel december izdelovali eko smrečico iz najrazličnejših materialov kot so papir, plastika, les… Zmagali so učenci 6.a razreda s smrečico iz lesa in bili nagrajeni z vstopnicami za ogled filma po izbiri. V decembru nas je obiskal dedek mraz, za katerega so učenci od 1. do 5. razreda pripravili najrazličnejše točke s petjem in plesom. Ob koncu programa so se učenci posladkali z bomboni. Zadnji dan pred počitnicami smo imeli na šoli proslavo ob dnevu samostojnosti in enotnosti. Najprej je imel govor gospod Kukovičič, nato pa so učenci nastopili s pevskimi in plesnimi točkami. Bilo je lepo.

Nika Novosad, 8.a

Praznični December   

Vse se je začelo z bazarjem 1.12. 2018. Otroci z učitelji so se zelo potrudili s svojimi izdelki. Bilo je veliko različnih stojnic. Tudi na srečelovu je bilo veliko prečudovitih nagrad. Letos so nam kuharji in kuharice pripravile tudi topel šmoren in čaj. Iz te prireditve smo zbrali veliko denarja za šolski sklad. Potekal je tudi natečaj za EKO smrečico. Tudi tam so se in otroci in učitelji potrudili za najlepšo in najbolj EKO smrečico. Zmagal je 6.A razred. Po natečaju je potekala prireditev ob prihodu dedka mraza 20. 12. 2018. Otroci od 1. do 5. razreda so se zbrali v avli naše šole in pričakali Dedka Mraza s prečudovitimi točkami. Na koncu jim je dedek mraz prinesel bombone. In na koncu je bila še prireditev ob dnevu samostojnosti in enotnosti. Bilo je veliko plesnih, pevskih in drugih točk. Zaigral pa nam je tudi šolski bend z mladinskim pevskim zborom. Gospod Jožef Kukovičič je mel govor o dnevu, ko je Slovenija postala samostojna držav. Na koncu nam je gospa ravnateljica želela lepe praznike.

Kristian Križan, 8.B

 

(Skupno 153 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost