Teden pisanja z roko

Živimo v času nenehnega hitenja, strmenja v zaslone in tipkanja na tipkovnico. Koliko med nami je še takšnih, ki pišemo z roko razglednice s potovanj, pisma prijateljem, posvetila v spominske knjige, ali pa vsakodnevna sporočila svojim najbližjim? Pisava vsakega posameznika je posebna, edinstvena, unikatna in o nas samih pove mnogo. 

Teden pisanja z roko je vseslovenska akcija, že šesta zapored, s katero se ozavešča o pomenu ohranjanja pisanja z roko. In v tej akciji z veseljem ponovno sodelujemo tudi mi.

V Tednu pisanja z roko, od 18. do 22. januarja, bomo še posebej spodbujali “lepo” pisanje z roko, čitljivo, tekoče, četudi bomo pisali bolj počasi. Skrbno bomo oblikovali in povezovali črke. Vemo, da nekateri pišejo le še s tiskanimi črkami, a se bomo v Tednu 2021 trudili pisati s pisanimi črkami, tako malimi kot velikimi.

Osrednja tema Tedna 2021 je ‘Pišem pismo prijatelju’. To je lahko sošolec, mama, oče, babica, dedek, brat, sestra, sosed ipd.

Letošnji ambasadorji Tedna pisanja z roko 2021 so:

  • Erik Brecelj, kirurg in aktivist,
  • Urša Menart, režiserka in scenaristka,
  • Tadej Pogačar, kolesarski šampion.

K sodelovanju vabim učence in učitelje naše šole, pa tudi starše, babice, dedke, tete in strice. Obudili bomo spomin na pisanje vsakodnevnih sporočil, posvetil prijateljem, se urili v lepopisu, krasili inicialke, napisali nekaj prijaznih besed in prepoznavali pisave sošolcev in učiteljev.

Svoja pisma lahko posredujete na moj e-naslov sanja.jazbinsek-sever@guest.arnes.si.

Oglejte si tudi video o pisanju z roko, ki so ga pripravile dijakinje Srednje vzgojiteljske šole, gimnazije in umetniške gimnazije Ljubljana.

Najdete ga na povezavi  https://youtu.be/tjaWc7MduXY.

Iskrena hvala vsem, ki boste s svojimi rokopisi delili delček sebe. 

Sanja Jazbinšek Sever

(Skupno 71 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost