MEDNARODNI DAN MATERNEGA JEZIKA

Pripravila: Sanja Jazbinšek Sever

Prve besede, ki jih slišimo in se jih naučimo … tople, prijazne in milozvočne so besede maternega jezika. Materni jezik se običajno naučimo od matere in ima za nas posebno čustveno vrednost. To je jezik, v katerem se najlažje in pretanjeno izražamo. Je jezik, v katerem besede mama, ljubezen, sreča, prijateljstvo in mnoge druge zvenijo najlepše. Kamorkoli nas že zanese pot, je materni jezik vedno naš sopotnik.

21. februar je kot mednarodni dan maternega jezika razglasil Unesco v spomin na ubite študente z univerze v Daki,  ki so na ta dan leta 1952 v Bangladešu protestno zahtevali uradno rabo njihovega maternega jezika, bengalščine.

O svoji materinščini so na današnji dan razmišljali tudi naši učenci. V različnih jezikih smo zapisali »Rad imam svoj materni jezik.«. Prav vsak se je rad pohvalil s svojo materinščino in na njihovih obrazih je žarel ponosen nasmeh.

Naši najmlajši učenci pa so z učenjem pesmi in pozdravov v drugih jezikih postali poligloti za en dan. Skupaj z učiteljico Tino Slatinek so takole zapeli:

(Skupno 121 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost