Pester september naših prvošolcev

Pripravile: Irena Krajnc, Tina Slatinek, Tatjana Tratnik, Zlatka Gradišnik, Špela Štumberger

Prvi tedni naših prvošolcev so pestri. Spoznali so svoje učiteljice, sošolke in sošolce, spletla so se prva prijateljstva … Šola pa ni le sedenje v šolskih klopeh, temveč tudi učenje malce drugače. Pa malce spoznajmo, kaj vse so že počeli.

V ponedeljek in torek  so imeli 1. športni dan. Odšli so na pohod do Sončnega parka. Razveselilo jih je jasno in toplo jutro. Veseli, razigrani in polni pričakovanja so se odpravili na pot. Ob opazovanju narave je pot hitro minila. Ob prihodu v park so se okrepčali z malico, nato pa preostalo energijo porabili na igralih. Sonce jih je pošteno utrudilo, zato so se utrujeni vrnili v šolo in si povrnili moči z dobrim kosilom.

Obiskali so galerijo in razstavo Zvonka Čoha.

Spoznavali so pomen branja in ob dnevu bralnih značk ter pričetku bralne sezone prejeli v dar knjigo Miroslava Košute Ponikalnice.

Obiskal sta jih policista PP Velenje in skupaj so se odpravili na cesto, kjer so se naučili, kako se je potrebno obnašati v prometu, da smo varni.

In tudi angleško se že učijo. Skupaj z učiteljico Špelo so na popoldanski angleški bralni urici spoznali Majhnozavra, ki so ga naučili uporabljati kahlico. Ob branju angleške pravljice Potty, Poo-Poo, Wee-Wee so razmigali jezičke, glasilke in se naučili nekaj novih angleških besed.

Pestro, kajne? Se z novimi novicami kmalu spet oglasimo.

(Skupno 90 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost