PETOŠOLCI NA BELIH STRMINAH

Učenci 5. razreda so se v času od 14. do 18. januarja udeležili projekta Naučimo se smučati, ki je potekal na Golteh. Izvedbo brezplačne šole smučanja je omogočila MO Velenje v sodelovanju  s Smučarskim klubom Velenje. V projekt je bilo vključenih 39 petošolcev.

Vsak dan smo se z avtobusom odpeljali do Žekovca, od koder smo se z nihalko odpeljali do smučišč na Golteh. Učenci so uživali na belih strminah in pridobivali nove veščine. Kljub temu, da nekateri izmed njih še nikoli niso imeli priložnosti, da bi se postavili na smuči, so po petih dneh že obvladali smučarske zavoje. Za uspešno usvajanje veščin smučanja pa so poskrbeli prijazni in potrpežljivi vaditelji.

Dnevi prijetnega druženja so hitro minili.

Jožica Verdnik

 

 

Nekaj spominov učencev.

  Tečaj smučanja na Golteh

V petem razredu imamo po učnem načrtu šolo smučanja. Ali se smučarskega tečaja veselim, ali ne? Groza, seveda, saj še ne znam smučati.

In prišel je ponedeljek, 14.1. Smučarska obleka, smuči, palice, čelada in smučarski čevlji. Z avtobusom do Mozirja, nato Žekovec in na koncu z gondolo na Golte. Sneg! Po zboru smo se razdelili v skupine po smučarskem znanju. Moja skupina je bila skupina začetnikov. Saj smučanje ni tako težko. Učiteljica Špela nam pokazala prve zavoje. Hura! Saj se peljem! Vsak dan je bilo bolje in bolj zabavno. Naučila sem se smučati.

Smučarski tečaj na Golteh se je v petek 18.1. zaključil. Bila sem zelo utrujena, toda vesela mojega novega smučarskega znanja.

 

Zoja, 5. a

 

SMUČARSKI TEČAJ NA GOLTEH

OD 14. do 18. januarja smo obiskovali smučarski tečaj na Golteh. Tja smo se vsak dan vozili z avtobusom in gondolo.
Prvi dan so nas razdelili v skupine. Naučila sem se obuti smučarske čevlje, smučati in se ustaviti.  Všeč mi je bilo, ko smo se vozili s sedežnico in ko smo smučali že na velikih progah. Zadnji dan je snežilo in zapadlo je veliko snega. Ta dan je bilo malo težje obuti smuči in se smučati, zato smo bili kar nekaj časa notri,  a vseeno smo se zabavali .
Z velikim veseljem bi tečaj ponovila.

ANA, 5.A

 

Tečaj smučanja na Golteh

Na tečaju smučanja je bilo svetovno. Vozili smo po različnih progah in s sedežnico. Najbolj mi je bilo všeč, ko sem bila drugič na Blatniku, ker nisem niti enkrat padla. Zelo sem bila sreča. Prvič pa mi ni šlo ravno. Ves čas sem padala. No prvič je bilo. A še dobro da zdaj znam smučati.

Tia, 5.a

(Skupno 96 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost