KULTURNI DAN

V sredo 7. februarja smo se na naši šoli poklonili spominu na našega največjega pesnika Franceta Prešerna. Ves dan smo namenili kulturnemu ustvarjanju. Kako je bilo, pa lahko preberete skozi oči naših šolskih novinarjev.

Tadej Cimperc, 7.b

 

V sredo se je odvijal dan na temo Prešernovega dne za predmetno stopnjo. Učenci 6., 7., 8. in 9. razredov smo sodelovali v raznih delavnicah. Izdelovali smo stripe, risbice za kamišibaj in powerpoint predstavitve, ki so se predvajale med prireditvijo. Naučili smo se tudi nekaj pesmi ter igranja na ljudska glasbila. Jaz na svoji delavnici nisem bil ves čas, saj sem hodil po delavnicah in fotografiral. Nastopajoči so se potrudili, da bi nam bila prireditev všeč, in meni je res bila.

ŽTadej Cimperc, 7.b

 

V sredo 7.2.2018 smo na šoli imeli kulturni dan posvečen Francetu Prešernu, ki je bil eden najbolj znanih slovenskih pesnikov. Spomin na dan njegove smrti je 8. februar. Imeli smo več različnih delavnic, jaz pa sem bila v glasbeni delavnici, ki jo je vodila ga. Rošar. Veliko smo peli, se zraven zabavali in s tem tudi odlično zapeli na šolski proslavi.
Tiana Muratović Počivalnik, 7.b

Diaprojekcije o Francetu Prešernu

Berina Hankić in Lana Joldić, 8.b Prenesi...

 

Prenesi…”]

Fotografije: Tadej Cimperc, 7.b

(Skupno 92 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost