HIŠKA BRANJA – Menjalnica knjig – PRINESI – ZAMENJAJ – PREBERI

April je mesec knjige, saj v tem mesecu obeležujemo kar nekaj knjižnih praznikov: mednarodni dan knjig za otroke, svetovni dan knjige, teden slovenske knjige … Na naši šoli smo tokrat knjigo počastili malce drugače.

V sredo, 5. aprila 2017, smo na šolskem dvorišču pod nadstreškom postavili Hiško branja – knjižno menjalnico.

Osnovna ideja je, da naj knjige krožijo med bralci, zato vabimo vse ljubitelje knjig, da odprete vrata hiške, pokukate vanjo in pobrskate med knjigami, revijami in časopisi na njenih poličkah ter si izberete svojo in jo odnesete domov.

Seveda vabljeni, da v hiški pustite tudi kakšno knjigo, ki ste jo že prebrali, ste jo mogoče prerasli in za katero želite, da najde dom pri kakšnem drugem bralcu.

Hiška branja ni namenjena le učencem in delavcem šole, vabljeni tudi starši in vsi krajani Šaleka, Konovega in drugi prebivalci naše občine, da obiščete našo šolo, pokukate v hiško branja in posvojite kakšno knjigo.

Čisto brezplačno je! Prepričani pa smo, da vam bo nova knjiga prinesla veliko veselja in ob prebiranju narisala nasmeh na obraz.

In še to: da hišici ne bo dolgčas, bodo po aprilskem dežju zrasle še nove hišice. Našli jih boste na šolskem igrišču, v čutnem vrtu in mogoče še kje. Poiščite jih in raziskujte njihovo vsebino.

 

 

(Skupno 4 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost